top of page

CEVA blir med på gjenåpning av historisk fontene


Den historiske fontenen Solen og Jorden på Christian Frederiks plass i Oslo er rehabilitert og gjenåpnet. CEVA bistod med legionellakontroll slik at publikum trygt kan nyte fontenen.


Solen og Jorden er laget av den norske billedhuggeren Ørnulf Bast og ble gitt i gave til Oslo by av Den Norske Amerikalinjen i 1936. Fontenen symboliserer over 420.000 inn- og utvandrere som reiste til og fra USA. På grunn av store lekkasjer, har anlegget vært stengt i mange år, men etter nødvendig rehabilitering har det nå blitt gjenåpnet. Og med god hjelp fra CEVA!


Fontener kan være en potensiell smittekilde for legionella. Dette har derfor blitt ivaretatt av blant annet CEVA for å sikre at publikum kan nyte fontenen uten bekymring. Våre folk beskriver gjenåpningen som en fantastisk opplevelse.Hva er legionella?

Legionella er en bakterie som blant annet kan forårsake lungesykdommen Legionærsyke. Bakterien i seg selv er stort sett uproblematisk for friske mennesker og finnes naturlig i miljøet rundt oss. Den smitter ikke fra menneske til menneske men ved at vi puster inn små vanndråper som inneholder legionellabakterien. Disse vanndråpene kan komme fra kjøle- og lufteanlegg, dusjanlegg, boblebad eller fontener, der bakterier har formert seg i rørsystemene. Myndighetene stiller derfor strenge krav til eier av slike anlegg for å unngå spredning.


Har ditt anlegg behov for legionellakontroll? Vi gjennomfører årlige servicer og legionellakontroll ved behov. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.Comments


bottom of page